Tilitoimisto Digitaseen ajankohtaisilta 19.11.2015

Digitaseen ajankohtaisilta Helsingissä 19.11.2015

Järjestimme marraskuussa Automaattitilit-palvelun asiakkaillemme ja heidän yrittäjäkollegoilleen ajankohtaisillan, jossa kerroimme miten palvelujamme voi hyödyntää yrityksen kasvaessa. Lisäksi tapahtumassa mm. vahvistettiin tärkeitä kirjanpitäjä-asiakas-suhteita, verkostoiduttiin toisten yrittäjien kanssa sekä maisteltiin uuden kauden Beaujolais Nouveau -viiniä. Lisää kuvia tapahtumasta löytyy Facebookista.

Kiitos kaikille mukana olleille ja jos et tällä kertaa päässyt tulemaan, niin toivottavasti olet mukana, kun tapahtuma järjestetään seuraavan kerran.

Kokosimme tapahtumassa esitettyjä kysymyksiä yhteen:

Miten yrittäjän tulee toimia, jos tuote/palvelua myydään Suomen ulkopuolelle?

Jos myyt tuotteita tai palveluja EU:n sisällä (muu maa kuin Suomi) toimivalle yritykselle ja ostaja on kyseisessä maassa arvolisävelvollinen, myynti käsitellään ALV 0 % yhteisömyyntinä. Tarvitset tätä varten ostajayrityksen VAT-tunnuksen joka tulee olla näkyvissä myyntilaskussasi. Ollessasi asiakkaanamme, Digitase huolehtii myös tähän myyntiin liittyvästä EU-yhteisömyynti-ilmoituksesta Verohallintoon.

Jos myyt tuotteita tai palveluja EU:n ulkopuolelle myynti käsitellään Alv 0% ulkomaan myyntinä.

Voiko verottajaa varten kerätty arkistointi olla sekä paperisena että sähköisenä?

Voit soveltaa sekä paperista että sähköistä arkistointia rinnakkain. Oleellista on, että aineisto on käytettävissä mahdollista myöhäisempää tarkastelua varten.

Riittääkö vuodesta 2016 eteenpäin pelkästään sähköinen arkisto kaikille tositteille ja asiakirjoille?

Kyllä, tilikauden 2015 osalta virallinen tilinpäätökseen liittyvä tasekirja tulee kuitenkin arkistoida vielä paperisena. Tilikaudesta 2016 alkaen myös tasekirjasta riittää sähköinen versio.

Määritteleekö Digitase yrityksen toimialan yritystä perustettaessa asiakkaan puolesta?

Jos avustamme yrityksen perustamisessa katsomme tarvittaessa asiakkaan kanssa yhdessä sopivan päätoimialan yritykselle rekisteröintiä varten.

Paljonko maksaa toimialan muutos Kaupparekisteriin?

Toimialamuutos vaikuttaa yhtiöjärjestykseen, jolloin PRH perii muutoksesta 380 euroa (2015).

Paljonko maksaa osakkaiden vaihtaminen Kaupparekisteriin?

Yrityksen omistukseen liittyviä muutoksia ei tarvitse ilmoittaa Kaupparekisteriin.

Voiko luontoisetuja maksaa ja kirjata kirjanpitoon, vaikka palkkaa ei maksaisikaan?

Luontoisedut tulee käsitellä kirjanpidossa ja palkanlaskennassa ja niihin liittyvä sotu-maksu tulee ilmoittaa sekä tilittää Verohallintoon.

Luontoisedut tulee ilmoittaa erikseen vielä vuosittain Verohallintoon vuosi-ilmoituksella. Digitaseen palkkapalvelut-asiakkaille huolehdimme näistä ilmoituksista automaattisesti.

Jos yrittäjä maksaa Veromaksut myöhässä, mitä tapahtuu ja koska verottaja rankaisee?

Myöhästyneestä maksusta kertyy Verotilille viivästyskorkoa heti ensimmäisestä myöhästymispäivästä lähtien. Verohallinto siirtää Verotililtä maksamattomat suoritukset perintään, jos maksu on maksamatta vielä noin 3–4 viikkoa eräpäivästä (aikataulu vaihtelee hieman). Tämän jälkeen maksua ei voida maksaa enää Verotilille, mutta maksuun voidaan vielä tarvittaessa tehdä Verohallinnon kanssa maksusuunnitelma. Verohallinto ilmoittaa perintään siirretyistä maksueristä aina erikseen asiakkaalle.

 

Kiitokset vielä kaikille asiakasiltaan osallistuneille ja toivottavasti tapaamme taas!