Tilinpäätös on laskelma, joka kertoo yrityksen tulon ja varallisuusaseman. Tilinpäätökset ovat lakisääteisiä ja niitä koskevat erilaiset lait ja säädökset. Digitase Oy on erikoistunut pienyritysten (tmi ja oy) taloushallintoon. Toimimme Helsingissä ja toimenkuvaamme kuuluvat muun muassa tilinpäätösten laatiminen. Sähköisten palveluidemme ansiosta asiakkaitamme on kuitenkin myös kaikkialla Suomessa, esimerkiksi Tampereella Turussa Lahdessa Kuopiossa Jyväskylässä tai vaikka Lapissa.

Yrityksen on tehtävä tilinpäätös 12 kuukauden välein. Tilinpäätöksen perusteella maksetaan verot, jaetaan voitot tai todetaan tappiot. Tilinpäätös on tehtävä viimeistään neljän kuukauden kuluttua tilikauden päättymisestä. Tilinpäätöksessä on:

  • Tuloslaskelma (tilikauden tuotot ja kulut)
  • Tase (yrityksen omaisuuden ja velkojen arvo)
  • Liitetiedot
  • Luettelo kirjanpitokirjoista ja näiden säilytystavoista
  • Luettelo tositteista ja näiden säilytystavoista
  • Päiväys ja allekirjoitus
  • Rahoituslaskelma ja toimintakertomus (ei välttämättömiä kaikilla)

Tilinpäätökset ovat tiukasti sidottuja lakeihin ja asetuksiin

Tilinpäätökset perustuvat kirjanpitolakiin ja -asetuksiin ja useisiin verotukseen vaikuttaviin lakeihin. Osakeyhtiöitä sitovat myös osakeyhtiölaki. Digitase Oy on laajasti perehtynyt näihin lakeihin ja asetuksiin. Hoidamme tilinpäätökset oikeaoppisesti, tarkasti ja ajallaan. Tässä meitä auttavat sähköisen taloushallinnon ohjelmat, joiden käyttäminen säästää yrittäjältä päivästä useita tunteja turhaa tositteiden selaamista ja tallentamista.

Toiminimen ja osakeyhtiön tilinpäätös on raskas tehtävä – et ole yksin

Toiminimen tilinpäätös tai osakeyhtiön tilinpäätös on iso tehtävä. Tilinpäätöksestä riippuu paljon; verotus, voittojen jako ja tappioiden toteaminen. Yritystoiminnalle on erittäin tärkeää, että tilinpäätös on oikein ja hyvin tehty. Et ole kuitenkaan yksin tilinpäätöksen kanssa: ota meihin yhteyttä. Vaikka kesken tilikauden. Autamme aina.

Verotusasiat riippuvat tilinpäätöksestä

Käyttämämme sähköisen taloushallinnon ohjelmistojen avulla verotusasiat hoituvat kätevästi ja kerralla oikein. Tilitoimistollamme on vuosien kokemus pienyrittäjien, toiminimien ja osakeyhtiöiden veroasioista. Avullamme optimoimme veroasiat ja varmistamme, että yrittäjä ei maksa turhasta ja saa kaikki hänelle kuuluvat edut ja helpotukset. Kun haluat että tilinpäätös on aukoton ja verotusasiat optimoitu, ota meihin yhteyttä! Digitase Oy palvelee asiakkaitaan Helsingin lisäksi muun muassa Turussa ja Tampereella.