Tänään (3.3.2017) julkaistussa Finnairin Blue Wings -lehdessä on artikkeli kansainvälisiin asiakkaisiimme erikoistuneesta tytäryhtiöstämme Digibalance Ltd:sta. Artikkelissa puhutaan myös tulevasta mobiilisovelluksestamme.

Voit lukea suomenkielisen artikkelin alta. Click here to read the article in English.

Finnair Blue Wings -lehdessä julkaistu artikkeli Digibalance Ltd.:staDigibalance tuottaa sähköiset tilitoimistopalvelut eurooppalaisille mikroyrittäjille

Suomalainen Digibalance on kehittänyt täysin sähköiset tilitoimistopalvelut eurooppalaisille mikroyrittäjille. Seuraavaksi tämä edelläkävijäyritys julkaisee mikroyrittäjän mobiiliappsin, joka on taskussa kulkeva työkalu pienyrittäjän päivittäiseen talousseurantaan.

Digibalance on vuonna 2008 perustettu suomalainen tilitoimisto, jonka visiona on tuottaa suomalaista sähköistä kirjanpitoa koko EU-alueen pienyrittäjille. Yhtiön pääkohderyhmänä ovat eurooppalaiset, alkavat ja 1-4 hengen mikroyrittäjät. – Kohderyhmässä toimii paljon vieraassa ympäristössä yrittäjänä itsensä työllistäviä henkilöitä. Tarjoamme tällä hetkellä sähköistä tilitoimistopalvelua Suomessa, Virossa, Ranskassa, UK:ssa ja Italiassa, mutta tavoitteena on monistaa palvelu kaikkiin eurooppalaisiin SEPA-maihin. Olemme parhaita vaivattomassa kirjanpidossa. Verotuksen erityiskysymyksissä ja tilinpäätöksissä käytämme paikallista asiantuntemusta, hallituksen puheenjohtaja Mikko Ilves kertoo.

Automaatio pitää kustannukset kurissa

Mitä sähköinen tilitoimistopalvelu käytännössä tarkoittaa? – Olemme korvanneet Automaattitilit-palvelussa kirjanpidon työläät paperivaiheet automatisoinnilla. Palvelu on yrittäjälle vaivaton ja edullinen, koska prosessin sähköistämisen ja automatisoinnin ansiosta asiakas ei maksa turhasta. Palvelu on myös ekologinen ja paikkariippumaton, sillä kaikki dokumentit kulkevat sähköisesti. Sähköisestä prosessista huolimatta asiakas saa myös tarvittaessa apua, sillä yhteydenpito tiimiimme hoituu näppärästi sähköisesti  vaikkapa Skypen välityksellä. Palvelukieli on englanti.

Ilves kertoo, että edullisimmillaan sähköinen kirjanpito maksaa 40 €/kk. – Kuukausihinta ei ole sidottu tositemääriin, joten yritystoiminnan kasvu ja tilitapahtumien lisääntyminen ei korota automaattisesti kuukausihintaa. Se tuo ennustettavuutta pienyrittäjän arkeen.

Yrityksen talousseuranta taskuun

Nyt Digibalance on tuomassa markkinoille mobiilisovellus Digibalance mobileAppsin, joka on pienyrittäjän työkalu päivittäiseen talousseurantaan. – Etenkin nuoret yrittäjät ovat tottuneet hoitamaan päivittäiset asiansa mobiilisti. Siksi haluammekin tarjota eurooppalaisille pienyrittäjille mahdollisuuden hoitaa myös yritysasiat mobiilisti.

Ilves kertoo, että Digibalance mobileApps toimii kahdensuuntaisesti Digibalancen ja asiakkaan välillä. – Asiakas voi hoitaa kirjanpidon tiedot meille ja me puolestaan tuotamme palveluun raportteja. Ajatuksena on, että kun yrittäjä avaa mobiilipalvelun, hän saa eteensä näkymän, joka kertoo yrityksen nykytilanteen sekä ennusteen. Uutena toiminnallisuutena tuotamme palveluun myös veroennakoinnin. Myöhemmin sinne voidaan liittää myös muita yrittäjyyteen liittyviä, yhteistyökumppanien tarjoamia palveluita. Lanseeraamme mobiilipalvelun asiakkaiden käyttöön tämän kevään aikana.

Teksti: Mia Heiskanen