MEDIATIEDOTE 07.11.2018

Digitase Oy kehittää ja tuottaa sähköisiä tilitoimistopalveluja erityisenä kohderyhmänä yksinyrittäjät ja muut mikroyrittäjät. Euroopassa on paljon kansainvälisiä ”yrittäjäkiertolaisia”, joiden yrityksillä ei välttämättä ole enää yhtä selkeää kotimaata. Suomalaisen Digitase Oy:n tytäryhtiö AutoAccount OÜ käynnisti tänään toimintansa Tallinnan Metro Plazassa kohderyhmänään mm. Viron e-kansalaisuutta hyödyntävät yritykset. Toimisto palvelee myös suomalaisia asiakkaita.

Toimintaympäristön nopea muuttuminen Euroopassa luo kasvavaa kysyntää myös yrittäjien paikkariippumattomille palveluille. Muun muassa maahanmuutto ja BREXIT ovat lisänneet EU:ssa rekisteröityjen yhtiöiden houkuttelevuutta ja digitalisaatio myös mahdollistaa yrityksen pyörittämisen etänä. EU:ssa erityisesti Viro on panostanut e-kansalaisuuden mahdollisuuksiin ja onkin saanut houkuteltua tuhansia uusia Viroon rekisteröityjä yrityksiä, mikä edellyttää paikallista kirjanpitoa. Digitaseen kehittämä AutoAccount on valmis englanninkielinen vaivaton, sähköinen/digitaalinen kirjanpitopalvelu, joka sopii myös tälle kohderyhmälle. E-kansalaisen yritys Virossa ei kuitenkaan ole yleensä verosuunnittelun väline vaan voi johtaa verovelvollisuuteen useammassa maassa.

–Varsinkin suomalaisilla yrittäjillä on ajoittain ollut vääriä käsityksiä toiminnan pyörittämisestä Suomessa virolaisen yhtiön kautta, AutoAccount OÜ:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Ilves kertoo. AutoAccount -palvelun lisäksi me kuitenkin ohjaamme yrittäjää oikeaan suuntaan myös veroasioissa ja pienennämme näin ikävien yllätysten mahdollisuutta.

Samalla palvelulla voidaan tuottaa tehokkaasti juoksevan kirjanpidon palveluja muuallekin Eurooppaan, koska käytettävissä on tilinpäätös- ja veroilmoitusasioissa myös maakohtaista asiantuntemusta. AutoAccount OÜ tuottaakin englanninkielistä palvelua, suomalaista tekniikkaa hyväksikäyttäen Viron lisäksi mm. Ranskaan.

Lisätietoja:
www.autoaccount.info