MEDIATIEDOTE 14.11.2018 KLO 9.30

DigibalanceApp – jokayrittäjän talousosaamista parantava sovellus veloituksetta käyttöön

DigibalanceApp

Aleksander Ilves

DigibalanceApp mobiilisovelluksen tavoitteena on yrittäjän talousosaamisen lisääminen eikä vastaavaa suomeksi ja englanniksi toimivaa mobiilisovellusta ole saatavilla koko Euroopasta. Monille nyky-yrittäjille epäselvät käsitteet kuten oman yrityksen liikevaihto, voitto/tappio ja verotettava tulo ovat nyt saatavilla suoraan kirjanpidosta yrittäjän taskuun.  Vuoden kestäneen pilottijakson jälkeen sovellus nyt saatavissa ilmaiseksi.

Kädenojennuksen takana on suomalainen startup-yritys Digibalance Oy, joka käynnisti toimintansa syyskuussa. Idea aiheesta on lähtöisin tilitoimistoalan konkareilta Mikko Ilvekseltä ja Sami Parikalta, joiden kokemusten pohjalta Aleksander Ilves operoi hanketta eteenpäin.

–Kuulin tilitoimistossa usein ihmeteltävän palautetta tilinpäätöksistä, joista yrittäjän ainoa kysymys saattoi olla, että teinkö voittoa vai tappiota. Kysymys on yhtä yleinen sekä suomalaisilta että ulkomaalaisilta yrittäjiltä Aleksander Ilves kertoo. Tajusin, että eihän esimerkiksi tuloslaskelman peruskäsitteitä vieläkään opeteta peruskouluissa tai lukioissa. Mobiilisovelluksen tarpeen ymmärsin kun 90-luvulla syntyneet oman ikäluokkani yrittäjät haluavat kaiken tiedon nimenomaan puhelimeensa.

DigibalanceApp avaa yrittäjän puhelimeen selkeät perustiedot toiminnan ja kannattavuuden kehityksestä. Toteutuneen tiedon lisäksi sovellus esittää graafina miltä yrittäjän koko vuosi näyttää jos tahti jatkuu samalla tasolla. Sovellukseen päivittyy säännöllisesti blogi-artikkeleita yritystoiminnasta ja yrittäjäelämästä kaiken kaikkiaan. Tulossa on myös lisäominaisuuksia esim. kassatilanteen seurantaan.

Teknisesti sovelluksen raporttikäsittely perustuu yksinkertaiseen Excel-formaattiin, jota lähes kaikki kirjanpitäjät pystyvät tuottamaan. Jokaisen toimintaansa aloittavan yrittäjän kannattaakin pyytää kirjanpitäjäänsä olemaan yhteydessä Digibalance Oy:hyn ja testaavan raporttiensa yhteensopivuuden DigibalanceApp:in kanssa. Toiminta on täysin pro bono eli laskua ei tule kirjanpitäjälle eikä yrittäjälle.

Lisätietoja:

www.digibalanceapp.com/fi
aleksander.ilves@digibalance.eu

Mikko Ilves
Hallituksen puheenjohtaja
mikko.ilves@digibalance.eu

Sami Parikka
Toimitusjohtaja
sami.parikka@digitase.fi