Business Finland houkuttelee ulkomaalaisia yrittäjiä Suomeen uudella Startup Kitillä – yritysmaailman ”äitiyspakkaus” kokoaa yhteen elintärkeät palvelut ja kontaktit

Uusi palvelukokonaisuus tukee ulkomaalaisten huippuosaajien pääsyä Suomen markkinoille. Business Finlandin Startup Kit auttaa Suomeen tulevia yrittäjiä selviämään yrityksen perustamiseen liittyvistä alkuvaiheista jouhevasti, jolloin aikaa jää itse liiketoiminnan kehittämiseen ja uuteen maahan kotoutumiseen. Vastaavia ohjelmia on myös Kanadalla, Uudella-Seelannilla ja Ranskalla.

Yrityksille kansainvälistymis- ja rahoituspalveluita tarjoava Business Finland julkaisee Slushissa uuden Startup Kit -palvelukokonaisuuden, jonka tavoitteena on helpottaa kansainvälisten huippuosaajien pääsyä Suomen yritysmarkkinoille. Startup Kit täydentää huhtikuussa julkaistua Startup Permitiä, EU:n ulkopuolelta tulevien tiimien oleskelulupaa, mutta palvelukokonaisuutta voivat hyödyntää myös EU:n sisältä tulevat yrittäjät.

Business Finlandin johtaja Marjo Ilmari vertaa palvelukokonaisuutta yritysmaailman äitiyspakkaukseksi.

”Startup-yrittäjäksi ryhtyminen vaatii paljon rohkeutta. Vielä enemmän rohkeutta vaatii aloittaa yritystoiminta ulkomailla, kokonaan vieraassa ympäristössä. Startup Kit on saanut inspiraationsa suomalaisesta äitiyspakkauksesta, joka sisältää kaikki tarvikkeet tuoreille vanhemmille ja ohjaa heidät neuvolapalveluiden piiriin. Olemme halunneet tuoda saman idean myös Suomen yritysmaailmaan.”

Startup Kit ohjeistaa ulkomaisia yrityksen perustajia kokoamalla yhteen elintärkeän tiedon yrityksen alkutaipaleelle ja tarjoaa kontaktit esimerkiksi pankki- ja kirjanpitopalveluihin. Tarjolla on myös IPR-, markkinointi- ja PR-palveluita sekä matkustus-, asumis- ja terveyspalveluita. Tämän lisäksi startupeja ohjeistavat kaupunkien yritysmentorit, jotka auttavat uusia yrittäjiä alkuun Suomessa. Yrittäjä saa kumppaneiden tarjoamat palvelut käyttöönsä rekisteröityään yrityksensä Suomeen.

”Keväällä julkaistua Startup Permit -oleskelulupaa on hakenut marraskuun loppuun mennessä jo yli 100 EU:n ulkopuolelta tulevaa yritystiimiä kahdestakymmenestä maasta, mikä kertoo Suomen kiinnostavan asiantuntijoita ympäri maailmaa”, Ilmari iloitsee. ”Kansainvälinen kilpailu osaavista yrittäjistä on kovaa, ja esimerkiksi Kanadalla, Uudella-Seelannilla ja Ranskalla on tarjolla vastaavia ohjelmia. Suomen valttikorttina on kuitenkin maailman parhaimpiin kuuluva startup-ympäristö ja maine startup-ystävällisenä paikkana, jossa on vahvaa teknologista osaamista. Yritysmaailmamme kehitystä ja innovatiivisuutta on tärkeää tukea avaamalla sitä myös kansainvälisille yrityksille.”

Nyt julkaistava Startup Kit on ensimmäinen versio palvelukokonaisuudesta, jota on tarkoitus kehittää jatkuvasti palautteen ja kumppaneiden palveluiden mukaiseksi. Mukana ovat tällä hetkellä muun muassa OP, Leitzinger, Elisa, Forenom, Terveystalo, Whim, Boardio ja Digitase, ja palvelukokonaisuus hakee jatkuvasti uusia kumppaneita Suomessa toimivista yrityksistä ja organisaatioista.

Business Finland tarjoaa vientimarkkinoille tähtääville startup-yrityksille myös Tempo-rahoitusta, jota ulkomaalaisetkin startup-yritykset voivat hakea yrityksen perustamisen jälkeen.

 

Business Finland:
Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta sekä kansainvälistymis-, investointi- ja matkailunedistämispalveluita. Business Finland työllistää 600 asiantuntijaa 40 toimipisteessä ympäri maailmaa ja 20 aluetoimistossa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa.