DigibalanceApp kirjanpitosovellus on nyt ladattavissa ja pitää pienyrittäjän jatkuvasti ajan tasalla oman yrityksen kirjanpitoluvuista. Yrittäjyyden ollessa yhä yleisempi työllistymismuoto on mobiilisovellus nykyaikainen yrittäjän ja kirjanpitäjän välinen kommunikaatioväline.

Mobiilisovelluksen lanseerausta on edeltänyt pitkä tutkimus- ja kehityshanke liittyen yksinyrittäjien ja muiden ns. mikroyrittäjien kirjanpitotarpeisiin ja –välineisiin. Tutkimuksessa perehdyttiin laajan suomalaisotoksen lisäksi pienyrittäjätoimintaan Ranskassa, Italiassa ja Virossa sekä erityisesti maahanmuuttajataustaiseen yrittäjyyteen. Lähes kaikille oli yhteistä halu keskittyä omaan osaamiseen perustuvaan yrittäjyyteen. Esiin tuli myös tarve saada vieraaksi koetut kirjanpito- ja yritysverotuksen asiat vaivattomasti hallintaan, niin että tieto oman toiminnan kannattavuudesta ja näkymistä olisi ymmärrettävästi saatavilla.

– Etenkin nuoret yrittäjät ovat tottuneet hoitamaan päivittäiset asiansa mobiilisti. Siksi haluammekin tarjota pienyrittäjille mahdollisuuden hoitaa myös yritysasiat mobiilisti, hallituksen puheenjohtaja Mikko Ilves kertoo.

DigibalanceApp toimii kahdensuuntaisesti Digitaseen ja asiakkaan välillä. – Asiakas voi toimittaa kirjanpitoon liittyviä tietoja meille ja me puolestaan tuotamme palveluun raportteja ja ajankohtaisia blogeja. Ajatuksena on, että kun yrittäjä avaa mobiilipalvelun, hän saa heti eteensä näkymän, joka kertoo yrityksen nykytilanteen sekä ennusteen. Toiminnoista löytyy sitten tarkempaa tietoa, kuten uutena toiminnallisuutena tuottamamme veroennakointi. Myöhemmin sinne voidaan liittää myös muita yrittäjyyteen liittyviä, yhteistyökumppanien tarjoamia palveluja.

Sovelluksen avaintoiminnot:

  • Yritystoiminnan kannalta tärkeät luvut ovat mobiilisovelluksessa aina käytettävissä. Puhelimesta voi helposti ja vaivattomasti tarkastaa miten yrityksellä menee.
  • Yrityksen tuloslaskelmatiedot eli erittely yrityksen tuloista ja kuluista.
  • Kaaviona ennuste 12 kuukauden liikevaihdosta ja tuloskehityksestä. Auttaa pysymään ajan tasalla mm. ennakkoverojen pohjaksi sopivasta verotettavasta tulosta
  • Tieto kuukauden arvonlisäveron määrästä suoraan puhelimeen. Sovellus myös muistuttaa, kun on aika maksaa kuluvan kuukauden arvonlisävero. Ajantasatiedot myös Digitaseen uutisista ja yrittäjyysaiheisista blogikirjoituksista.

DigibalanceApp on ladattavissa Google Play:ssä ja AppStoressa. Kaikki toiminnot ovat saatavilla Digitaseen asiakkaille ilman lisäveloitusta. Sovellusta voi käyttää myös demoversiona, joka näyttää perustoiminnot ja mahdollistaa blogien ja uutisten luvun.

Käy sivuilla www.digibalanceapp.com/fi ja lataa sovellus Google Playssä tai AppStoressa.