Tämä on Digitaseen asiakkaille suunnattu uutiskirje.

Tilinpäätöstiedot

Uusin DigibalanceApp sovellusversio on nyt ollut käytössä jonkin aikaa. Uusia toimintoja lisäillään yksitellen ja jatkossa myös tilinpäätökseen tarvittavat lisätiedot ilmoitetaan kätevästi saman applikaation kautta.

Mikäli yrityksesi tilikausi on päättymässä vuoden 2022 lopussa, niin applikaation etusivulla jo näkyvä valinta ”Lähetä tilinpäätöstiedot” aktivoituu 25.12.2022. Asiasta tulee myös erillinen muistutus. Muistathan syöttää yritystäsi koskevat lisätiedot 15.1.2023 mennessä, jotta saamme joulukuun kirjanpidon ja ALV-ilmoituksen laadittua ajoissa.

Arkisto

Kirjanpidon tositeaineiston säilyttämisellä on iso merkitys yrityksen riskinhallinnassa. Automaattitilit-kirjanpidon kulutapahtumat on pystyttävä yhdistämään maksupäivällä ostolaskuun tai muuhun kulukuittiin, josta ilmenee mm. mitä hankinta pitää sisällään sekä mahdollinen alv-erittely. Mikäli hankinnan arvo ylittää 400 euroa (sis. alv) niin tositteessa on oltava näkyvissä myös ostajayrityksen nimi. Laskut ja kuitit on arkistoitava käytännössä vähintään 7 vuodeksi.

Verottajakin on nykyisin aktivoitunut entistä enemmän kyselemään esimerkiksi yksittäisten kuluerien perusteena olevia kululaskuja ja viime kädessä pitää nimenomaan yrittäjää vastuullisena tositteiden säilyttämisestä.

Pyrimme omalta osaltamme helpottamaan yrittäjän tositteiden säilytystä eli arkistointia. Aiemman tiedotteemme mukaisesti tulemme keskittämään kaikkien Automaattitilit-asiakkaiden kirjanpitoaineiston säilyttämisen jatkossa DigibalanceApp Arkistoon.

2.1.2023 alkaen kaikkien applikaatiokäyttäjien Arkisto-toiminto ohjaa uuteen arkistoon, jonne kaikki tammikuun 2023 materiaali tulisi jo tallentaa. Tämä koskee kaikkia yrityksiä tilikaudesta riippumatta. Mikäli käytössäsi on vanha Dropbox-arkistointimme, niin yhteys siihen passivoidaan 15.1.2023.

Vanha Dropbox-arkisto ei kuitenkaan 15.1.2023 katoa kokonaan, vaan sinulla säilyy sinne yhteys esimerkiksi tietokoneesi kautta, mikäli olet sellaista yhteyttä ennenkin käyttänyt. Dropboxiin ei kuitenkaan pysty siinä vaiheessa enää tallentamaan uutta aineistoa, mutta vanhoja laskuja voi katsoa ja tarvittaessa ladata ulos.

Tavoitteena on siis se, että vanhan Dropbox-arkiston käyttäjien joulukuun 2022 aineisto olisi vielä kokonaan Dropboxissa eli pyrithän tallentamaan sen samassa aikataulussa kuin mahdolliset tilinpäätöstiedot 15.1.2023 mennessä. On kuitenkin hyvä huomioida, että mitään katastrofaalista ei tapahdu, vaikka tässä siirtymävaiheessa joulu-tammikuun aineistoa vahingossa ohjautuisi teknisesti väärään arkistoon. Tämä ei myöskään edellytä erillistä yhteydenottoa meihin päin.

DigibalanceApp selainkäyttö ja ohjeita

Olethan huomannut, että DigibalanceApp sovellusta voi käyttää varsin hyvin myös suoraan tietokoneelta ns. selainversiona. Esimerkiksi laskujen arkistointi tapahtuu helposti ”raahaamalla” ko. laskutiedosto koneesi tiedostonhallinnasta DigibalanceApp:in Arkistoon.

Selainversioon pääset kirjautumaan seuraavan linkin kautta:

Selainversioon

Applikaation käyttöön liittyvissä kysymyksissä saat parhaiten vastauksia sähköpostiosoitteesta myynti@digitase.fi

Ohjevideoita applikaation käytöstä löydät seuraavasta linkistä:

Katso ohjevideoita

Oikein hyvää joulun aikaa!

Mikko Ilves, hallituksen pj/Digitase Oy