fbpx
Digitase Oy
23
MAALIS
2018

Missä on yrittäjän työpöytä?

Posted By :
Comments : 0

Kuvassa on yksi työpöytäni, joka valitettavasti vain jäljittelee vanhan ajan verkapintaisia kirjoituspöytiä. Tämä sisustukseenkin sopiva pöytäni ei kuitenkaan ole toimistolla vaan kotona, jossa yrittäjän etätyö on arkipäivää.

Monissa töissä ns. toimiston käsite onkin muuttunut melkoisesti. Oma toimistoni on välillä kotona, Kampin toimistollamme, junassa, Levillä, muualla reissussa tai vaikka Lohjan ABC-asemalla. Tällä viikolla se oli yhden päivän Digitaseen Logomon työtiloissa Turussa. Logomohan on TV:stä tuttu esimerkiksi Voice of Finland –ohjelman kuvauspaikkana, mutta samassa isossa rakennuksessa, entisessä veturimaalaamossa, sijaitsee myös kaksi ajan hengen mukaista toimistohotellia eli Logomo Konttori ja Byrå.

Muutimme joulukuussa Digitaseen Turun toiminnot täysin omassa käytössä olleista keskustan toimistotiloista huomattavasti yhteisöllisempään Logomo Byråån. Keskustan tilat Linnankadulla olivat kattohuoneistossa, jossa oli idylliset maisemat jokirantaan ja Tuomiokirkolle. Käytimme tiloihin kuuluvaa kattoparveketta yhtiön tilaisuuksiin melkein joka vuosi. Eli mukavaa, muttei taloudellisesti kovin järkevää. Muutto ajanmukaisiin, toiminnallisiin tiloihin laski vuokrakulumme alle puoleen aiemmasta ja samalla saimme useita käytännöllisiä etuja.

Mitkä sitten ovat ns. toimistohotellin edut verrattuna omaan erilliseen toimistoon? Ensinnäkin työtilojen määrä on aina sopiva, koska työhuoneita tai –pisteitä on mahdollista ottaa palveluun mukaan juuri oman tarpeen mukaan. Kokoushuoneita ja tiloja on erikseen saatavilla silloin kuin niitä tarvitaan ja sellaiselle kokoonpanolle kuin kulloinkin palaverissa on. Omaa, usein tyhjänä olevaa neukkaria ei tarvita. Todellisia käytännön bonuksia ovat keskitetysti hoidetut siivous, langattoman verkon ja tulostimen ylläpito sekä kahvikoneet. Pieniä asioita, joiden järjestämiseen pienellä yrityksellä kuluu normaalisti aivan suhteettoman paljon aikaa. Lisäksi meidän tapauksessa taistelu ydinkeskustan autopaikoista on loppunut.

Turku on ensisijainen toimipaikka tällä hetkellä 7 digitaselaiselle. Logomon ”kuutioissamme” on kuitenkin työpöytä vain neljälle hengelle. Kuinka tämä sitten voi toimia? Kaikilla on mahdollisuus kahteen etätyöpäivään viikossa ja kaikki ovat tämän myös positiivisesti halunneet hyödyntää. Mikäli jonain yksittäisenä päivänä työpöydät olisivat kaikki käytössä niin sopimukseen kuuluu vielä mahdollisuus käyttää yhteisiä coworking –tiloja. Toistaiseksi ei ole ollut tarvetta.

Pitkään puhuttu etätyö on, tai voi olla, monilla aloilla vihdoinkin myös todellisuutta. Asialla on omasta mielestäni oleellinen työn mielekkyyttä lisäävä puolensa, mutta se näkyy positiivisesti myös yrittäjän tuloslaskelmassa. Jos pidät juuri tietynlaisesta työpöydästä, hommaa se kotiisi. Ergonomian kannalta mielellään omaa työpöytääni parempi sellainen. Toimiston työpöytä ei enää ole se ainoa työpiste.

Kirjoittaja Mikko Ilves on yrittäjä ja tilitoimisto Digitase Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Lisää blogi-kirjoituksia osoitteessa www.digitase.fi/blogi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail